22. obljetnica spomendana "rujanskog rata" u Šibeniku

Ocjena: / 3
LošeOdlično 

- Ne želim da se sve vrti oko mene, mnogo je zaslužnih ljudi za obranu danas među nama, poput Nikole Vukošića koji je organizirao obranu Šibenika jer policija je bila nositelj obrane Šibenika, oni su bili tu za uspostavu mira i pazili da sve funkcionira.
Tu je i župan Goran Pauk koji je sudjelovao u obrani, a kasnije bio i načelnik policije, oni su zaslužni i njihovu ulogu u ratu ne treba zaboraviti – rekao nam je general Markač na Šibenskom mostu i naglasio kako je obrana Šibenika u rujnu 1991. godine bila prekretnica u Domovinskom ratu i da je to bio veliki doprinos obrani Hrvatske.
Šibenčani i njegovi branitelji trebaju glasnije govoriti o svojim uspjesima jer zahvaljujući njima danas živimo u miru i slobodi. Na njihovim djelima trebamo odgajati djecu jer Domovinski rat je bio obrambeni, častan i oslobodilački, što je ocjena i međunarodne zajednice nakon oslobađajućih haških presuda u mom slučaju, rekao je Markač i izrazio nezadovoljstvo što se nekidan, na obilježavanju Dana Hrvatske ratne mornarice, nitko nije sjetio kazati da je ona nastala upravo u Šibeniku.

– Vaš grad treba napokon dobiti zasluge koje zaslužuje. Nadam se da će u budućnosti povjesničari o tome više govoriti i da će konačno Šibenik zauzeti svoje mjesto – rekao je na Šibenskom mostu general Mladen Markač.

Na Šibenskom mostu, prigodno su jutros položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule u Domovinskom ratu, a osim generala Markača, tamo su bili policijski zapovjednik iz rujna 91. Nikola Vukošić, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, vodstvo Policijske uprave Šibensko-kninske, Županije šibensko-kninske, Grada Šibenika, Grada Vodica, i brojni drugi.
17.09.2013. Šibenik

Izvor: sibenik.in

Pretraga stranice

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:
PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 9