AKTIVNOSTI

ALFA SPORTSKI KAMP 2023.

ALFA SPORTSKI KAMP 2023.

Karate klub Alfa u suradnji sa Udrugom veterana specijalne jedinice policije Alfa proveo je glavni dio projekta na području Međimurske županije, točnije u Termama Sv. Martin u razdoblju od 19.8. - 25.8.2023. godine.
Specijalna jedinica policije "Alfa" Zagreb, slavna je postojba MUP-a RH čiji su pripadnici tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani teritorijalne cjelovitosti i oslobađanju okupiranih područja Republike Hrvatske izvršavajući neke od najzahtjevnijih zadaća.
Karate klub ponosno nosi ime ALFA kao trajnu poveznicu s hrabrosti, požrtvovnosti i predanosti hrvatskih branitelja, pripadnika istoimene i svima poznate specijalne postrojbe MUP-a.
Dana, 23. kolovoza 2023. sudionike kampa posjetili su Članovi Udruge veterana specijalne jedinice policije ALFA Zagreb, kao i članovi Udruge specijalne jedinice policije " Roda" Varaždin. Kroz predavanje o tematici vrijednosti Domovinskog rata, bilo je zanimljivo čuti kako su se dvije različite jedinice specijalne policije tijekom rata našle skupa na izvršenju zadaće oslobađanja vojarne u Velikoj Buni (listopad 1991.).
Spremnost i poznavanje borilačkih vještina svakom pripadniku jedinice pomogle su tijekom izvršavanja najtežih zadaća, a dijelu pripadnika SJP "RODA" kao glavni instruktor borilačkih vještina bio je gosp Mladen Markač (zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata.)
Tijekom ovog predavanja malo smo probali i "srebrne narukvice".
Prezentirana nam je suradnja navedenih udruga koje svojim sudjelovanjem u raznim projektima promiču temeljne vrijednosti Domovinskog rata i poštovanje hrvatskih branitelja.
Aktivnosti obiju udruga vezane su i za podršku lokalnim zajednicama pri provedbi projekata kulturnih, sportskih i drugih sadržaja.
Budući da je zadaća kampa i promicanje vrijednosti domovinskog rata, sudionici kampa također će posjetiti : ''Spomen obilježje za poginule i nestale policajce Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu".
Zahvaljujemo Ministarstvu hrvatskih branitelja i Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva na financiranju ovoga važnog projekta.
 

UREDOVNO VRIJEME

PONEDJELJAK - PETAK

08:00 do 16:00

RAD SA STRANKAMA

UTORKOM  09:30 - 12:30

ČETVRTKOM  09:30 - 12:30

OSNOVNI PODACI

UVSJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

ZAGREBAČKA BANKA

HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314