25. Memorijalni turnir Branka Bošnjaka

25. Memorijalni turnir Branka Bošnjaka

Jubilarni, 25. po redu Međunarodni kyokushin karate turnir u katama i borbama u čast Branka Bošnjaka, čovjeka čija je predanost obitelji, domovini i karateu ostavila dubok trag u srcima mnogih u našem gradu i šire, svečano je, mimohodom njegovih sudionika, otvoren u 13 sati Sportskoj dvorani Samobor.

Na otvorenju turnira, koji organiziraju Udruga Veterana specijalne jedinice policije Alfa Zagreb, Karate klub Alfa i kyokushin karate klubovi Fortis i Domenica, evocirane su uspomene na Branka Bošnjaka, pripadnika Alfi, koji je poginuo tijekom Domovinskog rata.

U natjecateljskom programu nastupa oko 130 karateka iz pet europskih zemalja. Mađarsku zastupa šest klubova, Italiju tri, Sjevernu Makedoniju jedan, Sloveniju dva i Hrvatsku četiri. Na otvorenju su natjecatelje, posjetitelje, uzvanike i druge goste pozdravili Stjepan Milković uime organizatora, Udruge veterana Specijalne jedinice policije Alfa, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković. Među ostalima otvorenju su nazočili i savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber te izaslanik zapovjednika Jedinice specijalne i interventne policije Policijske uprave zagrebačke Željko Mihaljević. Obojica su bila i ratni zapovjednici Alfi kao i Milijan Brkić, također nazočan na ovom otvorenju.

Ovogodišnji Memorijal Branka Bošnjaka otvorenim je proglasio hrvatski reprezentativac u parakarateu i parataekwondou Stipe Barić, koji se nedavno okitio i titulom svjetskog prvaka u parataekwondou. Nositelj je brončane medalje s Europskog prvenstva u parakarateu te višestruki državni prvak u oba sporta. Stipe Barić je odradio i demonstraciju svojih vještina, kao i demo tim Karate kluba Alfa koji su višestruki državni prvaci i osvajači brončanog odličja na Europskom prvenstvu.

Izvor: radiosamobor.hr

Autor - Edi Kirschenheuter

Povezani članci:

UREDOVNO VRIJEME

PONEDJELJAK - PETAK

08:00 do 16:00

RAD SA STRANKAMA

UTORKOM  09:30 - 12:30

ČETVRTKOM  09:30 - 12:30

OSNOVNI PODACI

UVSJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

ZAGREBAČKA BANKA

HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314