Obljetnica SJP Batt Split

Ocjena: / 16
LošeOdlično 

SPLIT 04.ožujak 2011 - Kroz Specijalnu jedinicu policije BATT Split od njenog osnutka prije 20 godina do danas prošlo je 756 ljudi. Od prvog dana agresije specijalci su stali u obranu Domovine, pod sloganom "Borbom do slobode", i zato mi je danas čast stajati pred vama, koji ste dali danak u krvi, mrtvima i ranjenima. Domovinski rat je sveti dio naš povijesti, i to svi znamo. No, svjesni smo da i danas, u miru, pred policijom, a naročito pred Specijalnom policijom stoje novi izazovi.

 

Danas, kada je raspon kriminalnih djela sve širi, upravo smo mi, iz Specijalne policije ti koji su najpozvaniji baviti se tim problemima. Upravo stoga jer svi ljudi koji  se nalaze u Specijalnoj policiji izabrani su po načelu izvrsnosti, oni su ti koji su jaki, predani i etični – kazao je u petak popodne Anton Dražina, zapovjednik Specijalne policije BATT Split na obilježavanju dvadesete godišnjice osnivanja ove elitne postrojbe PU Splitsko-dalmatinske.

Aktivnim specijalcima, kao i članovima Udruge Specijalne policije BATT Split iz Domovinskog rata, prigodnim govorima čestitali su i izaslanik predsjednika Republike  zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ante Urlić ("pozdravljam vas kao vaš suborac"), izaslanik ministra unutarnjih poslova Dražen Vitez ("borili ste se rame uz rame s hrvatskim vojnicima"), vojni ordinarij Juraj Jezerinac ("u hrvatskoj povijesti upisani ste zlatnim slovima"), župan Ante Sanader ("zadužili ste hrvatski narod"), te splitski gradonačelnik Željko Kerum ("vi ste stvorili hrvatsku državu, a političari vam nemaju šta govoriti".

Pretraga stranice

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 27