Greška
  • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/obljetnice/beli2014

10. Memorijal Robert Barbić Beli 2014

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

U subotu 30.08.2014. godine u Senju je održan 10. Memorijalni rukometni turnir "Robert Barbić - Beli", koji je organizirao R.K. "Senj", pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Grada Senja.

Nakon Svete mise zadušnice u spomen na Roberta Barbića - Belog, uprava, igrači i dogradonačelnik Grada Senja Filip Samaržija položili su vijence i zapalili svijeće na grobu Roberta Barbića - Belog i na centralnom križu.

Turnir je otvorio predsjednik gradskog vijeća Grada Senja Berislav Gržanić.

Pozdravni govor održali su Berislav Gržanić predsjednik GV Grada Senja, Ivana Tomaš dožupanica Ličko - senjske županije, Vesna Kusin dogradonačelnica Grada Zagreba i Predrag Matić ministar branitelja.

Sportaši Senja godinama obilježavaju sjećanje na svoje sportaše, koji su poginuli u akcijama oslobađanja privremeno zaposjednutih područja Hrvatske. Rukometaši Senja sjećaju se svojeg igrača Roberta Barbića Belog, po kojemu se zove i sportska dvorana u gradu.

Robert Barbić Beli bio je hrvatski branitelj koji je u Domovinskom ratu sudjelovao kao pripadnik dragovoljačke jedinice studenata Fakulteta za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu "MIG" koja je bila pričuvna jedinica SJP ALFA PU Zagrebačke te 133. domobranske pukovnije Otočac. Smrtno je stradao u VRO „Oluja” 4. kolovoza 1995. godine u selu Zalužnica kod Vrhovina u akciji oslobađanja okupiranog područja. Spašavajući ranjenog suborca i sam je bio ranjen te je od zadobivenih ozljeda preminuo. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata te odličjem „Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana“ i medaljom „Oluja“.

Ministar branitelja, Predrag Matić je zajedno s Mijom Barbićem, ocem pokojnog Roberta Barbića, uručio pobjednički pehar ekipi Rukometnog kluba „Zamet” te je uručio i pehar najboljem igraču turnira.

U reviji regionalnog rukometa pobijedili su prema očekivanju rukometaši Zameta, koji su u finalnom susretu pobijedili organizatore turnira,domaći Senj, koji je ugodno iznenadio u polufinalu pobjedom protiv Crikvenice.

Redoslijed: 1. Zamet, 2. Senj. 3. Kozala, 4. Crikvenica.

{gallery}obljetnice/beli2014{/gallery}

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica