24. obljetnica osnutka SJP Ajkula Rijeka

Ocjena: / 8
LošeOdlično 

Povodom 24. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka "Ajkula" nizom događanja svečano je obilježen i dan Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula". Program je započeo 08.04.2015. postrojavanjem ratnih veterana SJP Rijeka u bazi Specijalne jedinice policije na Kukuljanovu, zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće te odane počasti stradalim pripadnicima postrojbe u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na spomen obilježju ispred sjedišta i spomen ploči u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske.

Pripadnicima "Ajkula" su se u svečanom obilježavanju njihove godišnjice pridružili i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, roditelji i članovi obitelji stradalih specijalaca u Domovinskom ratu, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata i brojni prijatelji riječkih specijalaca. Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle specijalce "Ajkula", kao i sve poginule hrvatske branitelje, služena je u katedrali Svetog Vida. U sklopu programa obilježavanja otvoren je i uredski prostor Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" koji se nalazi u Policijskom domu u Rijeci.

U Domovinskom ratu poginulo je osam pripadnika SJP "Ajkule". Udrugu Specijalne policije Domovinskog rata "Ajkula" čine bivši pripadnici SJP "Ajkule"-Rijeka koji su u njoj djelovali od osnivanja 8. travnja 1991. godine. Zadaća udruge je čuvanje vrijednosti i širenje istine o Domovinskom ratu, čuvanje uspomena na herojska djela pripadnika SJP Rijeka u Domovinskom ratu, zaštita časti i dostojanstva, te pružanje pomoći i skrbi članovima Udruge i njihovim obiteljima.
VIŠE O SJP AJKULA RIJEKA PROČITAJTE OVDJE.

U subotu 11. travnja u Domu kulture Prapotnjak održavale su se cjelodnevne zabavno - sportsko aktivnosti u kojima su sudjelovale Udruge SJP i gosti.
Najzanimljivije je bilo kuhanje lovačkog gulaša u kotliću (petnaestak ekipa). Još se odvijalo takmičenje u igranju briškule, bele, bočanju i pikadu. Pobjednici su dobili prigodne poklone, a gulaš su pojeli kako takmičari tako i gosti ;)

Pretraga stranice

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 27