Treba li se država pobrinuti za maloljetne dragovoljce?

U sklopu akcije „Jedan dan –jedan problem“ braniteljski.hr nastavlja s upitima o problemima koji opterećuju braniteljsku populaciju prema relevantnim osobama. Iako ne dobivamo odgovore na naša pitanja mi nastavljamo upornošću do pobjede.

Pismo prenosimo u cjelosti:
Poštovani gospodine Ministre,
slijedom nastavka akcije „Jedan dan – jedan problem“, otvaramo problem maloljetnika dragovoljaca koji su se borili za slobodu i neovisnost Hrvatske te Vas molimo da nam odgovorite na sljedeća pitanja:

1. Ako su maloljetni dragovoljci (hrvatski branitelji) prepoznati u Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata, članak 9. (gdje se jedino i spominju), zašto onda nisu kao populacija (kategorija) hrvatskih branitelja prepoznati i u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji?

2. S obzirom na to da su maloljetni dragovoljci zapostavili svoje školovanje i branili svoju domovinu, iako za njih nije postojala zakonska obveza, smatrate li da se država treba/la pobrinuti za njih?

3. Budući da se vlada kojoj Vi pripadate često poziva na socijalnu osjetljivost, pitamo Vas kako to da nije prepoznala maloljetne dragovoljce i pomogla im u rješavaju njihova statusa?

4. Zašto ovoj skupini branitelja nisu omogućena prava po pitanju završetka školovanja i stjecanja odgovarajuće izobrazbe?

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica